Page 101 - mag_100
P. 101
Ένα και δυο και τρία μήλα την ημέρα...
η Μηλόπιτα
της Εύας
• 400 γρ φαρίνα
• 4-5 μήλα
• 200 γρ ζάχαρη
• 150 γρ ελαιόλαδο
• 250 γρ χυμό πορτοκάλι
• 70 γρ σταφίδες
• 70 γρ καρύδια 101
• 2 βανιλίνες
1/2 κτγ μαγειρική σόδα
1 κουτ. του γ. κανέλα
1/2 κουτ. του γ. γαρύφαλλο
Άχνη ζάχρη για πασπάλισμα
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομματάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ
με καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Τα ανακατεύουμε καλά και
τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη στη
μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού τη
σόδα, τις βανίλιες, τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Ρίχουμε τα καρύδια, τα
ζαχαρωμένα μήλα μας και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να γίνει μια όμορφη
μάζα, βάζουμε το μίγμα μας σε ένα ταψάκι 26cm και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά.
Όταν ροδοκοκκινίσει αρκετά από επάνω, τη βγάζουμε και την
πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!
ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ: Έχει φανεί μέσα από έρευνες σε ποντίκια
ότι η κατανάλωση μήλων μπορεί να ελαττώσει την απώλεια γνωστικών δεξιοτήτων
με το πέρασμα του χρόνου.