Page 99 - mag_96N
P. 99

Χουρμαδένια


                          σοκολατάκια













                                                             υλικά


                                     2 φλυτζάνια (350 g) χουρμάδες πολτοποιημένους

                                                   1/2 φλυτζάνι ταχίνι (125 g)

                                               1/2 φλυτζάνι σκόνη κακάο (45 g)

                                               προαιρετικά 1/2 κουταλάκι αλάτι
                                                                                                                                99
                                                       Για την επικάλυψη


                                         τριμμένο φιστίκι Αιγίνης ή τριμμένο καρύδι

                                               ή τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)

                                                         ή σκόνη κακάο





               Βάζουμε στο multi το ταχίνι, τους χουρμάδες (αφού έχουμε αφαιρέσει τα

               κουκούτσια τους) και το κακάο, με προσοχή και λίγα-λίγα. Τα χτυπάμε καλά

               μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη. Στη συνέχεια πλάθουμε 15 μικρά μπαλάκια.

               Τα πασπαλίζουμε με την επικάλυψη που θα επιλέξουμε και τα βάζουμε στο

               ψυγείο. Στο ψυγείο μπορείτε να τα φυλάξετε μέχρι 10 μέρες και 3 μήνες στην

               κατάψυξη, λέμε τώρα, αν δεν φαγωθούν την ίδια στιγμή :)
   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104