Page 101 - mag_96N
P. 101
vegan
τσουρέκι
υλικά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
250 γρ. ταχίνι μαχλέπι
1/2 λίτρο φυσικό χυμό πορτοκάλι
1/2 ποτήρι νερό χλιαρό
1 φακ. ξερή μαγιά
350 γρ. καστανή ζάχαρη 101 101
1/2 κ.γ. μαστίχα σκόνη
1/2 κ.γ. μαχλέπι
ξύσμα πορτοκαλιού
Παίρνουμε λίγο από τ' αλεύρι, προσθέτουμε τη μαγιά, το χλιαρό νερό και
ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε
να φουσκώσει. Το υπόλοιπο αλεύρι το βάζουμε σε λεκανίτσα και ρίχνουμε τη
μαστίχα, το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το ταχίνι με τη ζάχαρη σε κατσαρολίτσα και σε χαμηλή φωτιά
ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά,
αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού.
Χτυπάμε καλά με μίξερ. Μόλις φουσκώσει η μαγιά τη ρίχνουμε στο αλεύρι και
ξεκινάμε το ζύμωμα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα του ταχινιού και μόλις
απορροφήσει όλο το αλεύρι αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 περίπου
ώρες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Πλάθουμε τα τσουρέκια
και τα αφήνουμε πάλι. Μόλις φουσκώσουν στο ταψί τα ψήνουμε στους 170
βαθμούς για 45' περίπου.