Page 103 - mag_95
P. 103
Τιραμισ ύ
το γλυκό της αγάπης
υλικά
48 μπισκότα - 400 γραμμάρια) Σαβαγιάρ
½ κούπα ζάχαρη άχνη
Τέσσερα αυγά φρέσκα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
600 γραμμάρια μασκαρπόνε ή τυρί Φιλαδέλφεια λάιτ
1 βανίλια
1 ½ κούπες καφέ εσπρέσο 103 103
1 κουτ. γλ. καστανή ζάχαρη
2 κουτ. σ. ρούμι
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ξυσμένη
100 γραμμάρια κακάο, προαιρετικά
Φτιάχνουμε τον εσπρέσο, βάζουμε τη ζάχαρη και όταν κρυώσει το ρούμι.
Τρίβουμε τη σοκολάτα. Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια με
το χυμό λεμονιού για να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Κατόπιν τους κρόκους μαζί με
την άχνη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το τυρί και τη βανίλια και
ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Προσθέτουμε στην κρέμα αυτή,
τη μαρέγκα μας και ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρι να ενσωματωθούν τα δύο
υλικά. Βουτάμε κάθε μπισκότο στον καφέ και με τα μισά κάνουμε την πρώτη
στρώση του γλυκού. Από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα. Βάζουμε και τα
υπόλοιπα μπισκότα βουτηγμένα στον καφέ και τέλος την υπόλοιπη κρέμα μας
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν να το κόψουμε.
Πασπαλίζουμε από πάνω με το κακάο και αν θέλουμε
και τριμμένη κουβερτούρα. Καλή επιτυχία ...στον Άγιο του Έρωτα!