Page 101 - mag_95
P. 101

Φιλέτ







             με σάλτσα ροκφόρ









                                                             υλικά

                                                    30 γρ. βούτυρο ανάλατο

                                                        1 κ.σ. ελαιόλαδο

                                                 350 γρ. φιλέτο σε 2 κομμάτια
                                                     (μοσχαρίσιο ή χοιρινό}
                                                           2 κ.σ. κονιάκ

                                                    200 ml κρέμα γάλακτος

                                                  80 γρ. ροκφόρ σε κομμάτια                                                    101 101
                                                αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
                                                  κρουτόν για το σερβίρισμα


               Αφήνουμε το κρέας που επιλέξαμε, εκτός ψυγείου 30 λεπτά για να έρθει σε

               θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αλατοπιπερώνουμε.
               Σε τηγάνι και δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο να κάψουν.

               Βάζουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε για 1,5 λεπτό περίπου από κάθε πλευρά για

               να καραμελώσει η επιφάνεια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε, ανάλογα
               με το πάχος του φιλέτου και πως το προτιμάμε ψημένο. Αφαιρούμε τα φιλέτα

               και τα διατηρούμε ζεστά σκεπάζοντάς τα.
               Για τη σάλτσα ροκφόρ: Ρίχνουμε με προσοχή στο τηγάνι το κονιάκ.

               Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει

               να ψιλοβράζει. Βάζουμε τα κομμάτια του ροκφόρ και ανακατεύουμε
               μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί το τυρί εντελώς στην κρέμα.

               Προσθέτουμε το κρέας μαζί με τους χυμούς του, στη σάλτσα ροκφόρ

               και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε και σερβίρουμε με γαλλικές πατάτες
               βουτύρου ή τηγανητές.




               Συνοδεύεται με κόκκινο κρασί με βάση το Cabernet Sauvignon ή και
               ένα Merlot.
   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106