Page 92 - mag_94
P. 92
υν
Σ
ΣυνΤΑΓεΣ
Τ
Σ
ε
ΑΓ
3. Μπισκότα αγάπης
ΥΛΙΚA ΕΚΤΕΛΕΣΗ
125gr βούτυρο Lurpak Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και ρίχνουμε σιγά σιγά
1 φλ. ηλιέλαιο το ηλιέλαιο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού
και τα προσθετουμε στο μίγμα μας. Βάζουμε το
1 φλ. ζάχαρη καστανή κανελογαρύφαλό μας και στο τέλος προσθέτουμε το
1/2 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού αλέυρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε. Σε αλευρωμένη
1/4 κουτ.γλ. γαρύφαλο επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3
1 κουτ.γλ. κανέλα χιλιοστά. Χρησιμοποιώντας κουπ πατ σε διάφορα
σχήματα, κόβουμε τα μπισκότα. Ξαναπλάθουμε τη ζύμη
1/2 κουτ.γλ. σόδα που περισσεύει και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία,
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ώσπου να τελειώσει. Μεταφέρουμε τα μπισκότα στις
1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ λαμαρίνες, ρίχνουμε ζάχαρη και κανέλα από πάνω και
750gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να
ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε
να κρυώσουν. Αγοράζουμε vintage κουτιά βάζουμε
μπόλικη αγάπη μέσα μαζί με τα μπισκότα μας και τα
προσφέρουμε στους αγαπημένους μας!