Page 89 - mag_94
P. 89
1. Oι γαρίδες
του Μίδα
υλικά
Μεγάλες γαρίδες
2 κρεμμύδια ξερά
4 σκόρδα λειωμένα
τριμμένο τζίντζερ
ελαιόλαδο
2 κουτ. γλ. κάρυ (κατά προτίμηση Μαντράς)
λίγο κύμινο και διάφορα πιπέρια (αν θέλετε να είναι καυτερό)
χυμό λεμονιού
89
ρύζι Basmati για συνοδευτικό
Σωτάρουμε τις γαρίδες μας σε μια κουταλιά ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και από
τις δυο πλευρές τους, σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι.Αφαιρούμε τις γαρίδες από το
τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη σάλτσα μας. Στο ίδιο
τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή
φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα και καραμελωμένα. Στη
συνεχεια προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, τα σκόρδα, το τζίντζερ, το κάρυ, το
κύμινο, τα πιπέρια μας και λίγο χυμό λεμονιού. Ανακατεύοντας προσθέτουμε
φρέσκο ζωμό λαχανικών που έχουμε ανακατέψει 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
μέσα. Όταν η σάλτσα γίνει κρεμώδης προσθέτουμε τις γαρίδες μας και ψήνουμε
λίγα λεπτά ακόμα. Το ρύζι basmati που προτείνουμε ταιριάζει απόλυτα!