Page 91 - mag_94
P. 91

2. Σολομός







                                 γλυκόξινος










                                                             υλικά


                                                        6 φιλέτα σολομού
                                                  2 κουτ. σ. ζάχαρη καστανή

                                                    3 κουτ. σ. σάλτσα σόγιας
                                                      2 κουτ. σ. ξύδι μήλου

                                                    1 κουτ. σ. ντοματοπελτέ
                                                    3 σκόρδα ψιλοκομμένα

                                                        1/4 φλ. ελαιόλαδο
                                                2 πιπεριές πράσινες καυτερές

                           (αν θέλετε πιο καυτερό αποτέλεσμα προσθέστε κι άλλες πιπεριές)
                                     φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι(κατά βούληση)                                              91 91

                                                 9 χουρμάδες ψιλοκομμένους
                                               1 φλ. φρέσκα αρωματικά βότανα

                              (φρέσκο κόλιανδρο, φρέσκα κρεμμυδάκια και φύλλα μέντας)
                                                     1 κουτ. σ. κουρκουμά

                                                          2 κουτ. σ. μέλι
               Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, τη ζάχαρη, τη ντομάτα και το


               αλατοπίπερό μας και ανακατεύουμε καλά. Μέσα σε αυτό το μίγμα μαρινάρουμε
               τα φιλέτα σολομού. Τα αφήνουμε τουλάχιστον για 1 ώρα. Σε ένα μεγάλο και


               βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και
               σωτάρουμε τα φιλέτα. Προσθέτουμε τα σκόρδα, τις πιπεριές αφού έχουμε


               βγάλει τα σποράκια και τις έχουμε τεμαχίσει, τα αρωματικά μας βότανα,
               τον κουρκουμά, τους τεμαχισμένους χουρμάδες και την μαρινάδα μας και


               χαμηλώνουμε τη φωτιά. Λίγο πριν να σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το μέλι
               για πιο βελούδινο αποτέλεσμα και ανακατεύουμε απαλά για να διαλυθεί!
   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96