Page 96 - mag_114
P. 96

ΑΓΕΣ
                                              ΑΓΕΣ
                                       ΣΥΝΤ
                                       ΣΥΝΤ
                                              ΑΓΕΣ
                                       ΣΥΝΤ
                                       ΣΥΝΤΑΓΕΣ



















                             Σπανακόπιτα







                           η πίτα του Ποπάυ







                                                  υλικά           οδηγίες: Πλένουμε καλά και καθαρί-


                 1 φύλλο χωριάτικο παραδοσιακό                    ζουμε το σπανάκι και τα μυρωδικά. Βά-
   96
                              1 κιλό φρέσκο σπανάκι               ζουμε λίγο από το ελαιόλαδο σε κατσαρό-
                     διάφορα χόρτα καυκαλήθρες,                   λα να ζεσταθεί και σοτάρουμε ελαφρά τα

              μυρώνια, τσουκνίδες, παπαρούνες                     κρεμμυδάκια και τα πράσα. Προσθέτουμε

        4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα                        το σπανάκι, τα διάφορα μυρωδικά μας,
                               2 πράσα ψιλοκομμένα                τον άνηθο, το πιπεράκι μας. Ανακατεύου-

                        1/2 φλ. ψιλοκομμένο άνηθο                 με και βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε

                                     3/4 φλ. ελαιόλαδο            να κρυώσει και ποεθέτουμε τη φέτα και τα

                                        400γρ τυρί φέτα           αβγά και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ελα-

                                                    2 αβγά        φρά ένα ταψί του φούρνου και στρώνουμε
                                                    πιπέρι        4 φύλλα από κάτω αλείφοντάς τα ένα-ένα

                                                                  με ελαιόλαδο. Απλώνουμε επάνω τη μισή

                                                                  γέμιση και στρώνουμε από πάνω τα υπό-
                                                                  λοιπα φύλλα, λαδώνοντας τα πάλι ένα ένα.

                                                                  Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Αλεί-
                 Φύλλο επιλέγουμε αυτό που μας                    φουμε με όσο ελαιόλαδο μας περίσσεψε

               αρέσει, είτε κρούστας, είτε κουρού                 και ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδί-
                                                                                                  ο
                                    είτε παραδοσιακό!
                       Όσο πιο πολλά διαφορετικά                  σει.
              χορταρικά χρησιμοποιήσουμε τόσο
               πιο μυρωδάτη θα γίνει η πίτα μας!
   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101