Page 96 - mag_114
P. 96
ΑΓΕΣ
ΑΓΕΣ
ΣΥΝΤ
ΣΥΝΤ
ΑΓΕΣ
ΣΥΝΤ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σπανακόπιτα
η πίτα του Ποπάυ
υλικά οδηγίες: Πλένουμε καλά και καθαρί-
1 φύλλο χωριάτικο παραδοσιακό ζουμε το σπανάκι και τα μυρωδικά. Βά-
96
1 κιλό φρέσκο σπανάκι ζουμε λίγο από το ελαιόλαδο σε κατσαρό-
διάφορα χόρτα καυκαλήθρες, λα να ζεσταθεί και σοτάρουμε ελαφρά τα
μυρώνια, τσουκνίδες, παπαρούνες κρεμμυδάκια και τα πράσα. Προσθέτουμε
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα το σπανάκι, τα διάφορα μυρωδικά μας,
2 πράσα ψιλοκομμένα τον άνηθο, το πιπεράκι μας. Ανακατεύου-
1/2 φλ. ψιλοκομμένο άνηθο με και βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε
3/4 φλ. ελαιόλαδο να κρυώσει και ποεθέτουμε τη φέτα και τα
400γρ τυρί φέτα αβγά και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ελα-
2 αβγά φρά ένα ταψί του φούρνου και στρώνουμε
πιπέρι 4 φύλλα από κάτω αλείφοντάς τα ένα-ένα
με ελαιόλαδο. Απλώνουμε επάνω τη μισή
γέμιση και στρώνουμε από πάνω τα υπό-
λοιπα φύλλα, λαδώνοντας τα πάλι ένα ένα.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Αλεί-
Φύλλο επιλέγουμε αυτό που μας φουμε με όσο ελαιόλαδο μας περίσσεψε
αρέσει, είτε κρούστας, είτε κουρού και ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδί-
ο
είτε παραδοσιακό!
Όσο πιο πολλά διαφορετικά σει.
χορταρικά χρησιμοποιήσουμε τόσο
πιο μυρωδάτη θα γίνει η πίτα μας!