Page 88 - mag_19
P. 88
ΜΑΓΕΙΡΕΎΟΎΜΕ ΧΑΛΛΛΛΑΡΑ
με τον Ηλία Σέντρη
ΥΛΙΚΑ:
w 1/2 κιλό γίγαντες
w 2 φλιτζάνια αλεύρι
w 1 αυγό
w τυρί παρμεζάνα
88 για τη σάλτσα
w 5 ντομάτες φρέσκιες
w 1 κουτ. σούπας πελτέ
w 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
w 2 σκελίδες σκόρδο
w 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
w 2 κουτ. σούπας ξύδι
w 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
w φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το βράδυ. Την άλλη μέρα το πρωί τους βράζουμε σε
μπόλικο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Δεν θέλουμε να λιώσουν. Τους σουρώνουμε
και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας το
αλεύρι με νερό 1 αυγό και τριμμένη παρμεζάνα. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο. Όταν
έλθει η στιγμή τηγανίζουμε τους γίγαντες σε καυτό λάδι αφού τους βουτήξουμε στο
κουρκούτι. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, τσιγαρίζοντας ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις τομάτες, τον πελτέ, τα σκόρδα, τη ζάχαρη και το ξύδι. Βράζουμε
σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Μόλις η σάλτσα αρχίζει να χάνει τα υγρά της, την
αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε τους γίγαντες σε μια πιατέλα και τη σάλτσα σε
ένα μπολ... Τα συνοδεύουμε με δροσερή σαλάτα, φίλους και ...τσιπουράκια!