Page 22 - mag_52
P. 22
Θησέως 25 & Δ.Πλακεντίας,
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 15234 Χαλάνδρι
Τ. 210 6830220
www.periousias.gr
Πόσα χρόνια είσαστε στο χώρο της που σας έχουν κάνει να είσαστε καθιε-
εστίασης και πόσα χρόνια λειτουργεί ρωμένα σημείο γευστικής συνάντησης;
το ΠΕΡΙ ΟΥΣΙΑΣ; Νομίζω όλα τα παραπάνω. Εμμονή πρώ-
Στο χώρο αυτό είμαστε από το 1996. τα απ’ όλα στην ποιότητα, σε κάθε επί-
Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρί- πεδο όμως, όχι μόνο στο φαγητό και τις
ζουμε πλέον και τις προτιμήσεις του κό- πρώτες ύλες, αλλά και στην καθαριότητα,
σμου, όσον αφορά τις γεύσεις, αλλά και τους συνεργάτες μας, την μουσική μας. Γι
να μπορούμε να βρίσκουμε τις καλύτερες αυτό έρχονται άνθρωποι σε μας επί είκο-
πρώτες ύλες, από μικρούς παραγωγούς σι χρόνια.
με παραδοσιακά προϊόντα.
Θεωρώ δεδομένο ότι έχετε πιστούς επι-
Η επωνυμία του καταστήματος πιστεύω σκέπτες στο χώρο σας.Τι είναι αυτό που
ότι ίσως είναι η πιο επιτυχημένη στο τους κάνει να είναι τακτικοί στο ΠΕΡΙ
χώρο της εστίασης. Ήταν έμπνευση της ΟΥΣΙΑΣ;
στιγμής; Εμείς αντίθετα δεν θεωρούμε τίποτα δε-
Μπορώ να σας πω ότι δεν κοιμηθήκαμε δομένο και γι αυτό προσπαθούμε συνε-
22 ένα βράδυ για να βρούμε αυτή την ονο- χώς για το καλύτερο. Παρ’ ότι είμαστε
μασία. Θέλαμε να βρούμε ένα όνομα που πιστοί στο παραδοσιακό φαγητό, οι επι-
να μας αντιπροσωπεύει εκατό τα εκατό. σκέπτες μας δύσκολα θα μας «βαρεθούν»
Ότι δηλαδή, δεν αρκεί ένα απλά ωραίο γιατί συνεχώς ανανεωνόμαστε σε κάθε
φαγητό. Κάποιος που θα ερχόταν στο επίπεδο.
μαγαζί μας, έπρεπε να αισθάνεται σαν
φιλοξενούμενός μας, όχι σαν πελάτης Το ΠΕΡΙ ΟΥΣΙΑΣ, έχει γεύσεις απ’όλη
μας. Να ξέρει ότι θα βρει σπιτικό φαγητό, την Ελλάδα,πως έχει γίνει η επιλογή
ότι θα πιει εξαιρετικό κρασί ή ότι άλλο, στις προτάσεις σας;
ότι θα τον καλοδεχτούμε σα να έχει έρ- Και αυτή η επιλογή ήταν σχετικά εύκο-
θει στο σπίτι μας. Ακόμα και το νερό που λη. Η ελληνική κουζίνα είναι αστείρευτη.
προσφέρουμε σε όποιον έρθει σε μας, Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει και μια
είναι φιλτραρισμένο όπως και στο σπίτι εξαιρετική συνταγή. Επιλέγουμε λοιπόν,
μας. Η «ουσία» δηλαδή που χρειάζεται κατά καιρούς, κάποιες από αυτές, τις δο-
ένα τέτοιο μαγαζί. Οπότε το όνομα «περί κιμάζουμε και μαζί με τα «πιάτα ημέρας»,
ουσίας» ήταν η φυσική επιλογή μας. έχουμε τελικά αυτές τις προτάσεις με την
ανάλογη ανταπόκριση από τον κόσμο.
Σε κάθε επάγγελμα, υπάρχουν κάποιοι
λόγοι που κάνουν τον επαγγελματία να Τις γευστικές προτάσεις σας τις ανανε-
παραμένει ενεργός στο χώρο. Στο δικό ώνετε τακτικά. Τι διαδικασία ακολου-
σας, εκτός από το πρωταρχικό που είναι θείτε πριν να παρουσιάσετε μια νέα ή
η ποιότητα τι άλλο ή άλλα είναι αυτά νέες γεύσεις;