Page 90 - mag_54
P. 90
συνΤΑΓεσ
Σουβλάκι εναλλακτικό!
Μπιφτεκάκια μικρά Για τη ζύμη
Φρέσκια ζύμη για πίτσα 500γρ αλεύρι
(εγώ βάζω μείγμα από αλεύρι
Κίτρινο τυρί για όλες τις χρήσεις και
Σάλτσα κόκκινη πολύσπορο)
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1κγ ζάχαρη
2κγ αλάτι
1/2 φλυτζάνι γάλα
6κσ λάδι
χλιαρό νερό
Υλικά & Εκτέλεση
• Ζύμωσε μικρά - μικρά μπιφτεκάκια ή κεφτεδάκια έτσι όπως τα κάνεις συνήθως...
• Κόψε τη φρέσκια ζύμη σε λωρίδες και πέρασε την εναλλάξ με τα κεφτεδάκια
σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια • Λάδωσε ελαφρά και ψήσε τα "σουβλάκια"
πάνω σε λαδόκολλα για περίπου 15'-20' • Πασπάλισε, με λίγο τυράκι και συνέχισε
το ψήσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί και να καταλάβεις ότι είναι έτοιμα • Σέρβιρέ τα
ζεστά μαζί με την κόκκινη μυρωδάτη σάλτσα σου!
Σε ένα λεκανάκι βάλε το αλεύρι μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ρίξε σιγά σιγά
χλιαρό το γάλα και άρχισε να ανακατεύεις. Στη συνέχεια άρχισε να προσθέτεις
λίγο νερό μέχρι να γίνει ζυμαράκι. Τέλος βάλε το αλάτι και το λάδι και ζύμωσε
έως ότου έχεις μία εύπλαστη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Αλεύρωσε
ελαφρά, σκέπασε το μπωλ και άφησε το σε ζεστό μέρος για 30-40'. Όταν θα έχει
διπλασιαστεί περίπου σε όγκο, άνοιξε το ζυμάρι και κόψετο σε λωρίδες.
Ζύμη μπορείτε να πάρετε και έτοιμη Pillsbury Θ ε α ν ώ
πηγή