Page 109 - mag_78
P. 109
της Ρούλας Μονογυιού
Χοιρινό φιλέτο
με σάλτσα μανιταριών και bourbon 109
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 . Τοποθετούμε
0
1 κιλό Χοιρινό φιλέτο
(2 κομμάτια ψαρονέφρι) τα φιλέτα μας σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει από πριν
2 κ.γ. αλάτι χονδρό με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά. Εν τω μεταξύ,
3 κ.σ. βούτυρο λειώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε μια μεγάλη
1φλ. ψιλοκομμένο κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο
κρεμμύδι
1 πακέτο μανιτάρια μικρά και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας
καθαρισμένα και κομμένα πότε - πότε για 4 με 5'. Προσθέτουμε και το αλεύρι και
σε φέτες συνεχίζουμε με γρήγορο ανακάτεμα για να αποφύγουμε
3 κ.σ. ελαιόλαδο να σβολιάσει. Ρίχνουμε και το ζωμό ανακατεύοντας
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες συνεχώς καθώς η σάλτσα αρχίζει να πήζει δυναμώνουμε
τις χρήσεις
2 φλ. ζωμό βοδινού τη φωτιά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε
1 φλιτζάνι μπέρμπον το μπέρμπον. Ανακατεύουμε καλά. Ξαναβάζουμε
φύλλα μαϊντανού την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύοντας καλά. Όταν
για γαρνίρισμα το χοιρινό ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το
αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε. Κόβουμε το
χοιρινό σε κομμάτια και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Περιχύνουμε την σάλτσα μανιταριών
στο κομμένο χοιρινό και σερβίρουμε αμέσως. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το χοιρινό
μας με πατάτες baby στρογγυλές ψημένες στο φούρνο με σκόρδο και δεντρολίβανο.
Tip: Μπορείτε να γεμίσετε τα φιλετάκια με ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι.