Page 107 - mag_104
P. 107

Kέικ Μπανάνας με καρύδα,




                                    το Εξωτικόν







                                    για ...εξωτικά εκλογικά αποτελέσματα

                                    μιας και η νύχτα προβλέπεται μεγάλη


                                             και ο καφές απαραίτητος!






                                               υλικά           οδηγίες: Ανάβουμε το φούρνο

                                                 2 αυγά        στους 180 βαθμούς.  Βάζουμε στο multi

                                       220γρ. ζάχαρη           τα αυγά, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη

                                  125 ml ελαιόλαδο             και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε

               150γρ. μπανάνες καθαρισμένες                    τις μπανάνες, που θέλουμε να είναι                              107 107
                           220γρ. κόκκινη φαρίνα               ώριμες, και συνεχίζουμε το χτύπημα.

                                        50γρ. καρύδα           Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι

                           2 κουταλιές σιρόπι από              και την καρύδα και τα ανακατεύουμε.
                                           χουρμάδες           Προσθέτουμε το μείγμα από το multi

                      ή μαρμελάδα φράουλα και                  και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε σε

                        2 με 3 κουταλιές καρύδα                πυρίμαχο σκεύος στρωμένο με χαρτί

                                     για πασπάλισμα            ψησίματος και αφού έχουμε αλείψει
                                                               με λίγο ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο.

                                                               Ψήνουμε στον προθερμασμένο

                                                               φούρνο μας, στη μεσαία σχάρα, για

                                                               45 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμο,
                                                               το αφήνουμε για 10 λεπτά στη φόρμα

                                                               και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

                                                               Αλείφουμε την επιφάνεια με το
                                                               σιρόπι ή με μαρμελάδα φράουλα και

                                                               πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

                                                               Όταν κρυώσει σερβίρουμε.
   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112