Page 94 - mag_20
P. 94

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΧΑΛΑΡΑ
                                                                                                                                                  η Καρυδόπιτα







                                                                                                                                                                         της Αρετής





                                                                                                                                                  υλικά                                                                  Ηλίας


                                                                                                                                                  •   5 αυγά                                                             Σέντρης
                                                                                                                                                  •   1 ποτήρι φρυγανιά                                                  Executive Chef και

                                                                                                                                                  •   1 ποτήρι καρύδια τριμμένα                                          Σύμβουλος Γαστρονομίας
                                                                                                                                                  •   1 ποτήρι ζάχαρη
                                                                                                                                                  •   1 φακελάκι βανίλια                                                 Από πολύ μικρή ηλικία
                                                                                                                                                  •   1 φακελάκι μπέικιν                                                 ο Ηλίας Σέντρης
                                                                                                                                                  ... για το σιρόπι                                                      ξεκίνησε το

                                                                                                                                                                                                                         γαστρονομικό ταξίδι με
                                                                                                                                                  •   1 ποτήρι νερό                                                      αφετηρία και έμπνευση
                                                                                                                                                  •   1 ποτήρι ζάχαρη                                                    από την μητέρα του που
                                                                                                                                                  •   ½ φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ                                       του έδωσε τις βάσεις για
                                                                                                                                                  •   μία κουβερτούρα 200 γρ.                                            την γεύση μα κυρίως
                                                                                                                                                  •   50 ml κρέμα γάλακτος                                               την αγάπη για
                                                                                                                                                  •   λίγο τριμμένο καρύδι ή τρούφα
   94                                                                                                                                                                                                                    το καλό φαγητό!                          95

                                                                                                                                                  Μαζέψτε τα υλικά σας, γιατί ξεκινάμε!                                  Η εμπειρία του
                                                                                                                                                  τρόπος παρασκευής                                                      αποκτήθηκε τόσο
                                                                                                                                                                                                                         σε μεγάλα εστιατόρια,
                                                                                                                                                  (ο πιο απλός)                                                          catering όσο και
                                                                                                                                                  Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το μπέικιν και τα καρύ-                    σε ξενοδοχεία διεθνών
                                                                                                                                                  δια σε ένα μπολ.Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη                    ομίλων στην Ελλάδα
                                                                                                                                                  βανίλια ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο μπολ με τα καρύδια                   και στο εξωτερικό.

                                                                                                                                                  και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνου-                     Η υπομονή,
                                                                                                                                                  με ένα πυρεξάκι περίπου 25 πόντους και το βάζουμε σε                   η συνεργασία,
                                                                                                                                                  προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35 λε-                      ο πειραματισμός,
                                                                                                                                                  πτά στο μεταξύ μέσα σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη
                                                                                                                                                  ζαχαρη, το νερό και το κονιάκ και το αφήνουμε να πάρει                 η φαντασία,
                                                                                                                                                  μια βράση για 5 λεπτά μόλις βγάλουμε το πυρέξ από                      η συνεχής μάθηση
                                                                                                                                                  το φούρνο τ' αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε                     κι ενημέρωση,
                                                                                                                                                  το σιρόπι. Σε ένα μικρό τηγανάκι λιώνουμε την κουβερ-                  η αναζήτηση νέων
                                                                                                                                                  τούρα με την κρέμα γάλακτος και μόλις απορροφηθεί                      τεχνικών και υλικών

                                                                                                                                                  το σιρόπι περιχύνουμε την καρυδόπιτα...                                αποτελούν ένα από τα
               Όταν ο Ηλίας έφτιαξε                                                                                                               Tip:  Γαρνίρουμε με τρούφα ή με τριμμένο καρύδι, έτσι                  Αλλά το βασικότερο
                                                                                                                                                                                                                         συστατικά της επιτυχίας


                                                                                                                                                       για ...νάζι και καλή σας απόλαυση!
                                                                                                                                                                                                                         είναι η αγάπη
               την καρυδόπιτα της Αρετής!                                                                                                         Καλή επιτυχία...                           HÏ›a˜ ™¤ÓÙÚ˘               για το φαγητό.
   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99