Page 30 - mag_103
P. 30
ΤΑΞΙΔΙ
Ένα Σαββατοκύριακο στη
Το να χαθείς, στη Βαρκελώνη μπο-
ρεί να βγει και σε καλό. Απίστευ-
τα κουρασμένοι και πεινασμένοι,
αποφασίσαμε ότι θα μπούμε στο
πρώτο εστιατόριο που θα βρούμε
μπροστά μας στο δρόμο μας προς
τη θάλασσα. Το πρώτο εστιατόριο
που είδαμε (όπου φαινόταν ωραίο
και φτηνό) είχε ζωντανή μουσι-
κή που ξεκινούσε σε είκοσι λεπτά.
Μπήκαμε μέσα τρέχοντας και απο-
λαύσαμε χαλαρή τζαζ. Το φαΐ ήταν
καταπληκτικό.
Η Βαρκελώνη, λόγω της τοποθεσί-
ας της δίπλα στη θάλασσα, σημαί-
30 νει ότι (μεταξύ άλλων) αποτελεί
25.4% των εξαγωγών ολόκληρης
της Ισπανίας… και έχει τρομερά θα-
λασσινά. Αυτή τη φορά δεν έφαγα
ούτε ένα μικρό ψαράκι όμως, γιατί
όλοι οι φίλοι μου είναι vegan. Οπό-
τε, φάγαμε vegan paella. Δεν ήταν
το ίδιο.
Άλλες εξαιρετικές γεύσεις για τα
παμφάγα πλάσματά είναι η κρέ-
μα Καταλάν και η ζεστή σοκολά-
τα. Μπορεί κάποιος να απολαύσει Vegan paella και
κλασικά ή μοντέρνα τάπας, αλλά η ο ταξιδιωτικός οδηγός
Μαδρίτη έχει πολύ καλύτερα, οπό-
τε εμείς δε πήγαμε για τάπας στη
Βαρκελώνη.
Το αποτύπωμα του Γκαουντί βρί-
σκεται παντού. Από τη Σαγκράδα
Φαμίλια, ως τη Κάζα Μπατλιό, τα